دانسیته یونولیت از مهمترین خصوصیات یونولیت است که در زمان خرید باید به آن توجه داشته باشید و یونولیتی با دانسیته مناسب را خریداری کنید.

یونولیت یا پلاستوفوم با خصوصیات گوناگون تولید می شود تا برای استفاده در کاربردهای مختلف مناسب باشد. یکی از فاکتورهایی که تغییرات آن سبب تغییر نسبی در شدت خواص یونولیت می شود، دانسیته یونولیت می باشد.

دانسیته یونولیت به چه معناست؟

چگالی، نسبت جرم به حجم یک ماده است و فشردگی یک ماده را نشان می دهد. چگالی، مهمترین فاکتوری است که اطلاعاتی درباره جرم و حجم ماده ارائه می دهد. به طور کلی دانسیته یونولیت، پایین است. زیرا ترکیب یونولیت شامل 98 درصد هوا و 2 درصد پلاستیک است. البته با توجه به صلاحدید تولیدکنندگان یونولیت ممکن است این نسبت ها فرق کند و میزان پلاستیک آن بیشتر باشد. هر اندازه که دانسیته یونولیت بیشتر باشد، مقاومت بیشتری را از خود نشان می دهد.

دسته بندی پلاستوفوم بر اساس چگالی

دانسیته یونولیت را مقادیر متفاوتی درنظر می گیرند. یک دسته بندی کلی از یونولیت یا پلاستوفوم بر اساس چگالی وجود دارد که شامل موارد زیر می باشد:

-         یونولیت یا پلاستوفوم که چگالی آن پایین تر از 20 است، یونولیت معمولی نامیده می شود. این یونولیت در موارد گوناگونی مانند ماکت سازی، عایق سازی، بسته بندی و ... به کار می رود.

-         یونولیتی که از چگالی 20 تا 60 برخوردار می باشد، یونولیت فشرده نام دارد. این یونولیت در حوزه های مهم مانند ساختمان سازی و خودروسازی به کار می رود.

-         یونولیتی که دانسیته بالای 60 داشته باشد، یونولیت فوق فشرده نام دارد. یونولیت فوق فشرده، یک ماده سخت است که می تواند در صنایع مهم، ایفاگر نقش حساس و مهمی باشد.

خریداران یونولیت باید توجه کنند که یونولیتی را خریداری کنند که دانسیته آنها متناسب با کاربرد موردنظرشان باشد. ضرورتی ندارد که برای یک ماکت سازی ساده از یونولیتی با دانسیته بسیار بالا استفاده کنند.

دانسیته یونولیت در ایران چقدر است؟

یونولیت در ایران از چندین دهه پیش به تولید انبوه رسید و سابقه زیادی دارد. امروزه یونولیت به یکی از پرکاربردترین متریال در صنایع گوناگون در ایران تبدیل شده است که انجام بسیاری از کارها به آن وابسته می باشد. به طور مثال بسته بندی به شدت وابسته به یونولیت می باشد.

همچنین یونولیت در ساختمان سازی در ایران به پرکاربردترین مصالح تبدیل شده است. با توجه به عمده کاربرد یونولیت در ایران، این محصول را در دانسیته های از 6 تا 40 کیلوگرم بر متر مکعب تولید می کنند. اما پرکاربردترین انواع یونولیت، یونولیتی با دانسیته 7 یا 8 باشد. یونولیتی که در ساخت و سازهای ایران به کار می رود، معمولاً دانسیته 12 کیلوگرم بر مترمکعب دارد.

کاربردهای مختلف پلاستوفوم با چگالی گوناگون

دانسیته یونولیت از مشخصاتی است که در خرید آن باید مورد توجه قرار بگیرد. زیرا چگالی نشان می دهد که یونولیت تا چه اندازه فشرده شده است و در برابر ضربات و فشارها تا چه اندازه از خود مقاومت نشان می دهد. یونولیت هایی که دارای چگالی پایینی باشند، نباید در ساختمان سازی مورد استفاده قرار بگیرند. پلاستوفوم برای کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که برخی از آنها شامل موارد زیر است:

-         اجرای سقف با استفاده از یونولیت کرومیت و یونولیت سقفی استاندارد

-         عایق سازی دیوارها با استفاده از یونولیت دیواری

-         بسته بندی لوازم برقی

-         بسته بندی لوازم خانگی

-         عایق سازی سردخانه، گرمخانه و یخچال ها

-         بسته بندی متریال حساس نسبت به ضربه

-         ماکت سازی و ساخت دکوراسیون

-         پوشاندن درز انقطاع ساختمان ها

-         ساخت نمونه و مدل از تجهیزات صنعتی

-         باغداری و گلخانه داری

-         و ...

دانسیته یونولیت مورد استفاده در عایق سازی باید نسبتاً بالا باشد تا در عایق سازی بسیار خوب عمل کند و مانع از اتلاف انرژی شود.

شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید یا به سایت ایران ورق مراجعه نمایید.